Reorganisatie: nood en deugd

Stelt niet uit tot morgen….

Reorganisatie, inkrimping, gedwongen ontslag. Geen populaire woorden en geen ondernemer die er graag mee aan de slag gaat.

Een reorganisatie kost tijd en aandacht. De verlieslatende ondernemer die te lang wacht om het proces in gang te zetten komt onvermijdelijk in de situatie dat de problemen hem boven het hoofd groeien. Als crediteuren aan de poort rammelen dreigt paniekvoetbal en dan is de gelegenheid voorbij om een reorganisatie zorgvuldig voor te bereiden en uit te voeren. Een enkele debiteur in betalingsonmacht kan je dan zomaar meetrekken in een faillissement.

Toekomstvisie en durf

Zorgvuldig reorganiseren begint met een goede toekomstvisie. Een zeer ervaren organisatieadviseur zag een reorganisatieopdracht het liefst als een opdracht om een geheel nieuwe onderneming op te zetten. Hij vroeg zijn klant: als je vandaag een starter was, hoe zou je jouw ideale bedrijf nu gaan inrichten? Dat klonk mij als een prachtig advies in de oren. Als gevestigd ondernemer mag u dan gebonden zijn aan allerlei bestaande verplichtingen (wettelijk en contractueel), dat neemt niet weg dat het uitgangspunt is en blijft dat je jouw onderneming mag inrichten zoals het jou goeddunkt. Zolang je maar oog houdt voor de toekomst.

Het collectieve ontslagrecht is goeddeels gericht op het behoud van zoveel mogelijk arbeidsplaatsen en laat de ondernemer maar beperkte keuzemogelijkheden. Maar als je focust op de sterke kanten van jouw onderneming en nieuwe kansen in de markt, dan is wellicht meer mogelijk dan je denkt. In ieder geval meer dan wanneer je slechts koerst op een (pak hem beet) 20% verkleinde kopie van je huidige onderneming.

Ondernemersvrijheid

Als advocaat arbeidsrecht kan ik jouw toekomstplannen niet invullen, maar ik kan je ondernemersvrijheid wel vergroten door je te adviseren in de inrichting, onderbouwing en presentatie van je plannen. Uiteindelijk draait het om de levensvatbaarheid van jouw onderneming. En daarbij is uiteindelijk ook de werkgelegenheid gebaat!

Een eerste overleg over de mogelijkheden is kosteloos en verplicht je tot niets.

Bart Sanders | Met mij sta je sterker in het arbeidsrecht.