Ontslag op staande voet mét vergoeding?

Voor voor ontslag op staande voet is een dringende reden nodig, en de rechter stelt daar zware eisen aan. Begrijpelijk, want normaal gesproken komt de werknemer bij ontslag op staande voet met lege handen op straat te staan. Toch kan de rechter de werknemer een vergoeding toekennen. In deze bijdrage leest u hoe dat zit.

Bedrog bij totstandkoming VSO

Na de totstandkoming van een VSO kan het voorkomen dat de werkgever de overeenkomst met een beroep op dwaling of bedrog (deels) wil vernietigen. In deze bijdrage geef ik de werkgever en werknemer wat tips aan de hand van een praktijkvoorbeeld.

Eindarrest Toneelacademie (biltik-zaak)

Bij ontslag wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag kan de werknemer zich blijven verweren met de stelling dat de werkgever onvoldoende preventiemaatregelen heeft genomen. In deze blog leest u hoe dat zit.

Het concurrentiebeding in krappe arbeidsmarkt

In de huidige krappe arbeidsmarkt hebben veel werkgevers er groot belang bij om hun werknemers voor de onderneming te behouden. Regelmatig wordt daarbij een beroep gedaan op een overeengekomen concurrentiebeding.  Maar ook indien is voldaan aan alle wettelijke vereisten (zie art. 7:653 BW), dan kan de werknemer de rechter verzoeken om het concurrentiebeding te vernietigen …

Het concurrentiebeding in krappe arbeidsmarkt Lees meer »

Rechtvaardigheid?

Soms word ik gebeld door iemand die uitdrukkelijk vraagt of ik een goede werknemersadvocaat ben. Diegene twijfelt wellicht aan mijn ‘gevoel voor sociale rechtvaardigheid’. Dan leg ik altijd uit dat ik graag scherp blijf door zowel werkgevers als werknemers bij te staan. Tot op zekere hoogte maakt het ook niet uit of je een werkgever …

Rechtvaardigheid? Lees meer »