Straf voor discriminatie tijdens sollicitatie

De rechtbank te Arnhem heeft vandaag een 29-jarige man veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur wegens discriminatie van een sollicitant. De medewerker binnendienst van een elektronicazaak stuurde een e-mail, die eigenlijk bedoeld was voor zijn werkgever, naar de betreffende sollicitant.

In de mail stond: 'Mike, Heb nog even gekeken is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger). En op zijn CV weinig tot geen ervaring met computer enz.'

Bij lezing van de tekst van de e-mail kon de rechtbank niet tot een ander oordeel komen dan dat verdachte zijn werkgever adviseerde om aangever niet uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek ‘ten eerste omdat hij een donkergekleurde (neger)’ is.

Daarmee heeft verdachte onderscheid gemaakt op grond van ras. Verder volgt uit de woorden ‘ten eerste’ dat zijn huidskleur voor verdachte de voornaamste reden was om te adviseren niet met hem in zee te gaan. Het verweer dat de tekst van de e-mail niet discriminerend bedoeld is, verwierp de rechtbank. Ook vond de rechtbank niet aannemelijk dat verdachte, de opmerking over ‘neger’ als (misplaatste) grap bedoelde. Juist het feit dat hij het slachtoffer hierdoor een kans op een stageplek heeft ontzegd, maakt dat de rechtbank vindt dat sprake is van een ernstig feit. De rechtbank is, alles overwegende, van oordeel dat de door de officier van justitie gevorderde straf recht doet aan de ernst van het feit en passend is.

Naast de taakstraf van 40 uur moet de veroordeelde het slachtoffer een schadevergoeding betalen van bijna € 1.000, waarvan € 500 smartengeld.

De integrale uitspraak kunt u hier lezen.